Sunday, December 28, 2008

Sekembalinya daripada cuti..


Arghhh...Kenapa cuti aku pendek sangat!!! Kan bagus kalau aku dapat cuti lebih lama..Tak puas rasanya cuti 6 hari je..(Sigh)..Macam yang aku dah pernah cerita dedulu..Kali ni cuti aku terpaksa dipendekkan selama 6 Hari jer..sebab aku ada extra-work kat sini, USMKK..Betapa payahnya kaki aku melangkah keluar dari rumah kelmarin..tapi nak wat macamana..dah tanggungjawab..Kenala laksanakan..

Enough is enough..nak wat macamana..(i've been saying this twice!!)....cuti banyak tu jer..Although the break is short, but it was satisfactory..yela..kalo cuti lama-lama pon bosan gak dok umah..asyik kene marah je ngan Mak..wawawa

I did not travel much this holiday,unlike my fren over here (Yup..It's you Ira!!..wawawa)..But I had fun every single minute i spent at home...Mak was like any other day..nagging here and there..haha..I've told you before..The first day at home..since I didn't sleep at all throughout the whole journey..i blacked-out as soon as I laid my butt on my bed..wakakaka..


The next day, I visited my old school..Yup..it is still in one piece..hohoho..i visited my lovely Puan Arfah, my former principle..hoho..She still remembers me..That's great!! Hoho.. Macam biasa la..kalau lama tak jumpa tu, banyakla yang aku cite ngan die..Bagus Pn Arfah ni..bukan je die ingat nama students die, die still ingat kelas mana aku dok dulu..tu yang seronok tu..hohoh..Lebih kurang satu setengah jam jugak aku kat situ...since time tu cuti sekolah..takde la ramai cikgu..so, tak jumpa sangatla ngan cikgu yang mengajar aku dulu..Masa nak keluar dari kawasan sekolah tu..nampakla ada parents ngan anak2 dorunk yang tengah harung buku-buku baru..hoho..rindu plak time dedulu..Ayah ngan Mak sanggup cuti nak beli buku-buku kitaorang adik beradik..

The day before i went back to USM..my parents brought me to my cousin's wedding..LAma tak nampak pak cik aku sorang ni, Pak Cik Mahmood nama die..adalah sebab kenapa kitaorang tak pergi umah die time raya..But one thing for sure..i'm happy that my mom dah berbaik baik ngan pak cik aku ni..terharu jugakla..

That evening, we decided to go to Malacca..Ya lorr..Negeri Sembilan kan dekat ngan melaka..hoho..The trip was great, since the last time we went to Malacca was when i was in Standard 6..Lama tuh..Malacca has grown much ever since then.. Yup..The tourist traps like Taman Buaya, Taman Rerama and a whole lot of other Tamans are still operating..Then we went to Bandar Hilir, another interesting spot for tourists...Since that day was Christmas, so the place was packed like sardine...Tak sangka plak jumpa Eye on Malaysia kat sini..Tapi ramai sangatla orang..nak turun kereta pon seram..Tu tak cakap lagi pasal shopping mall yang baru dibina..Tak ingat plak nama die..tapi besar gak ah..hoho..

Bila time nak balik tu..sedih jugakla..sebab kejap je aku dpat jumpa Mak ngan Ayah..Dah makin tua aku tengok Mak ngan Ayah..tapi dorunk still kene keje berat..Ayah kengkadang lewat malam baru balik..yela kan..kitaorang bukan dari kalangan orang berada..Ayah bekas juruteknik..Mak je still keje lagi..tapi baru-baru ni Mak cakap..kilang tempat mak tu ada masalah...Ekonomi sekarang kan dah makin turun..so..tempat keje mak pon terkena tempias nya jugak la..

Mak sempat pesan ari tuh..suruh belajar elok-elok..Jangan buat orang lain susah..kelak kita balik yang susah..Ayah tak sempat hantar..sebab kene kerja..batuk-batuk pon ayah gi kerja gak..Kesian ayah..Takper la..Ada cuti lain kali aku balikla lagi sekali..Belum naik bas lagi aku dah rindu ngan diorang..Lantak apala orang nak cakap..anak manja ke..anak boria ke..Aku still anak mak n ayah..



Lawanye beca die..RM40 sejam..jgn memain!



Ramai giler orang time tu..ntah apala dorunk tgk..

Apalah kapal ni sesat dok tepi jalan..

p/s:..Selamat Menyambut Awal Muharam 1430H...Semoga Allah mengampunkan dosa kita yang lalu, dan berazamlah untuk melakukan yang terbaik untuk masa akan datang!!

5 comments:

  1. en.hazwan
    at least u can balik 6 days..
    poor me..=(

    miss ampang a lot!!!..
    tuhan je yg tau...

    neway,...
    just wana say that...kiter dah ada lesen keta..hahaha...last 2 months i gues..

    hang cmne?..=p

    weyh...dgr citer,..ada exchange students unimas n usm..y tak join?..

    n lastly,..dun 4get 2 gv me da 'book'...u owe me..=p

    ReplyDelete
  2. hoho....nak wat macamana?
    pilih sarawak lagi/...
    aku tak join transfer student tu..
    sebab aku ada projek nak kene handle..
    so takleh keluar USM sangat..

    lesen?
    wawawa..no comment

    the book is still with me..
    i forgot to mail it to you..
    sabar ye?
    hoho

    ReplyDelete
  3. huhu..
    dah takdir kat srwak ni..wat to do..
    tp,honestly,mmg best sgt...learn many new things...=)

    hazwan,..project apa yg kena handle tu...best tak?..nak join bleh?..

    neway,
    if everythin ok,..wana go to usm..!!!..huhu..prepare ye hazwan..haha

    ReplyDelete
  4. eyh,
    hr tu br gi melaka
    apesal tmbg dia tulis kat beca rm60 sejam?
    uh. ke ikut tempat, tmbg dia jd lenlain eh?

    p/s: encik pengarah skspm, beta suka stalk di blog2 org. izin ye. huhu.

    ReplyDelete
  5. bley aja..rajin2lah bagi komen..
    hohoho..p/s: dilarang menggunakan bahasa istana di ruang beta ini..wakakaka

    ReplyDelete

Maghi menyumpah kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...