Saturday, January 31, 2009

New life..new me..

Lama rasanya aku x pegang papan kekunci laptop aku ni..Bukan merajuk..bukan memencilkan diri..tapi aku nak mengumpulkan kekuatan setelah jatuh gedebuk tempoh ari...bukan jatuh beskal ek? Tapi jatuh motivasi diri aku ni sikit....



Hmmm...some people might say..ala..baru sikit tu wan..takkan dah nak give up kot..well..it sounds true..and it is true..but easier said than done..for a person who never experienced something like that, ia adalah satu tamparan yang hebat bagi aku..Macam yang aku pernah cerita dulu..aku ni ego sikit..too egoistic to actually believe that things like that can happen to me..cuma tinggal masa jer..btol..memang btol..


I have to admit that..it was difficult to face my parents when i went back home a few days ago..Macam dah mencontengkan arang kat atas muka mak bapak aku...tapi mak ngan ayah tetap macam dulu..percayakan aku 100%..well.. it's great when your parents give total freedome to you..but sometimes..i do need to be treated like a small child..yang mana mak ngan ayah selalu dok perhatikan apa aku wat sepanjang ari..


What i do learn during the holidays is that..there are so many people out there that love me..that care about me soo much..and for that..I will not lose hope..For these people...I will stand tall..as long as I am able to breath in this world..


Kawan-kawan sume sangat memahami...though they lack of expressions..biasala..laki kan, mana reti nak feeling2 ni..but deep in their hearts..I know they were trying to cheer me up..and for that..I thank you..Bila pikir balik..apala sangat kegagalan aku kali ni..dorunk rasa 10x lagi teruk dari aku..


Looking at my old folks at home..I realized, I need to stay alive as a medical student..Hey! siapa cakap blaja medik ni senang? No pain no gain ok?? (i've been telling myself that, and yet, I'm still typing and not studying..haha)


So..what am I waiting for? Go burn the midnight oil..study..study!!!


p/s: I love my buddies sooo much..I love my family sooo much..Thank to you guys..I am okay now..




Pemenang Nasyid MPI..atas permintaan ramai..wawawa..

video

4 comments:

  1. cam mana nak buat kalo jatuh motivasi diri???

    ~sedang tiada motivasi...

    ReplyDelete
  2. owh..yang tu kene usaha sendiri untuk cari..
    tapi ingat..
    kat luar tu ramai lagi yang sayang kat kita..
    yang nak tgk kita sukses..
    so..tryla berusaha..
    jatuh pon xper..

    ReplyDelete
  3. dah x larat jatuh dah...byk sgt...
    ~tq atas nasihat...

    :)

    ReplyDelete
  4. minta maaf la..
    saya bukan seorang yang pandai bermain dengan perkataan..
    tapi jujur saya cakap..
    saya sendiri pon tgh mencari balik..
    where is another part of my life that's gone missing..
    so..ingat tanggungjawab yang dipikul..
    ingat tuhan selalu..
    dan selalula berdoa ari ni lebih baik dari semalam..dan hai esok lebih baik dari hari ni..
    doa tu sesungguhnya..
    senjata orang mukmin..(^_^)

    ReplyDelete

Maghi menyumpah kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...